Beginnersorkest voor volwassenen

Wij zijn Beginnersorkest Merlijne, het amateurorkest voor beginnende- en gevorderde musici. Een unieke samenstelling van musici die jaren geleden hun oude instrument opborgen en het nu weer oppakken spelen samen met musici die gevorderd zijn in het ene instrument en beginnen aan een nieuw instrument. En als klap op de vuurpijl spelen in ons orkest ook nog absolute beginners! Dit kan omdat we een stuk op drie verschillende niveaus arrangeren. En bij elkaar klinkt het geweldig! Onze succesvolle formule werkt. Ons amateurorkest bestaat enkel uit volwassenen (18+) die op beginnend-, gematigd- en gevorderd niveau met elkaar in één orkest samenspelen. 

Leerorkest klassieke muziek

We arrangeren voor ieder instrument op drie niveaus. Het origineel waarbij vaak voor strijkers in positie gespeeld wordt. Het aangepaste niveau waarbij de moeilijkere loopjes naar beneden geoctaveerd worden. Het eenvoudige niveau waar iedere beginner gelijk aan mee kan doen. Onze ervaringen hiermee zijn werkelijk fantastisch. Op deze manier bereiken we een geweldig samenspel. Iedere musicus draagt op zijn of haar niveau bij aan het geheel, terwijl het voor iedereen uitdagend is en blijft.

Ongeacht hoeveel of hoelang je al lessen volgt je bent als beginner altijd welkom! Ons orkest is er speciaal voor jou. Het is juist de bedoeling dat je naast je muzieklessen meteen leert samenspelen. Het samenspel zal je ontwikkeling tijdens de lessen juist goed doen. We geven ieder jaar concerten in maatschappelijke instellingen. Denk daarbij aan verzorgingshuizen. En we geven een openbaar concert voor familie, vrienden en iedereen die het leuk vindt om naar ons te komen luisteren.

Je meldt je aan voor het orkest in jouw stad, maar je mag zonder extra kosten in alle andere steden meespelen. In alle beginnersorkesten worden dezelfde stukken gerepeteerd.

Fotografie: Mireille Martis van Colourfullphoto