Artistiek leider en zakelijk leider de Initiatiefnemers voor Beginnersorkest Merlijne

Wij zijn Merlijne Schalken (artistiek leider) en Joeri Bagaya (zakelijk leider) de initiatiefnemers voor Beginnersorkest Merlijne.

Vioolles Merlijne

Al op jonge leeftijd maakte vioolspelen een belangrijk deel uit van het leven van Merlijne. In Almere heeft Merlijne een uitgebreide vioollespraktijk waar zij aan volwassenen en kinderen vioolles geeft. Ze begeleidt daarnaast diverse eigen ensembles en geeft muziektheorie. Klik op onderstaand logo voor een nadere kennismaking met Vioolles Merlijne.

Vioolles Almere

Joeri Aljosja cultural initiatives

Joeri onderneemt in de culturele sector verschillende initiatieven. Vanaf het moment dat hij Merlijne leerde kennen raakte hij niet alleen van haar gepassioneerd maar ook door de viool. Als ervaringsdeskundige kan Joeri het ‘op latere leeftijd’ leren vioolspelen aanbevelen. Met je viool muziek maken is ontzettend leuk en wat nog leuker is: samen muziek maken in het orkest! Klik op onderstaand logo voor een nadere kennismaking met Aljosja Classical Talent.

Aljosja Classical Talent

Onze dirigenten

Luis Andrade cellist van het orkest Phion onder leiding van Otto Tausk

Luis Andrade zal de toekomstige orkesten in Enschede, Hengelo en Almelo gaan dirigeren 

Luis begon zijn studie voor orkestdirectie aan de Muziekacademie P.I. Tchaikovsky. Daarna studeerde hij nog directie bij Jan Stoelen aan het Conservatorium van Maastricht. Zijn laatste opleiding heeft Luis in 2010 afgerond en behaalde daarmee zijn masterstitel Orkestdirectie bij Enrico Delamboye.

Paul Martens dirigeert de orkesten in Almere | Amsterdam | Rotterdam 

Paul studeerde af in orkestdirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek, met een speciaal voor het examen opgericht (groot) projectorkest en met een Nederlands programma, waarvan één werk in een eigen arrangement. De Bourdon Hogeschool richt zich vooral op het dirigeren van en werken met amateurkoren en -orkesten, waar enerzijds sprake is van een grote diversiteit in leeftijd, opleiding en spelniveau, maar anderzijds ook van veel inzet, passie, saamhorigheid en speelplezier.

Henk-Jan van Alphen (orkestdirigent in opleiding) dirigeert het orkest in Utrecht en zal op 2 september in Zutphen waarnemen.

Henk-Jan studeert momenteel orkestdirectie aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek. Henk-Jan vervangt in verschillende steden.

Fotografie: Mireille Martis van Colourfullphoto Eduardus Lee Photography